Woningen niet meer aangesloten op gas: wat is het alternatief voor verwarming?

Stap voor stap lijkt het gebruik van aardgas binnen woningen te worden teruggedrongen. Zo zijn er al verschillende Nederlandse steden, die de warmte uit de industrie gebruiken om de blokverwarming van grote complexen te faciliteren. Naast deze vorm van warmte, welke indirect alsnog schadelijk is voor het milieu door de uitstoot binnen de industrie, zijn er verschillende alternatieven. Wist u bijvoorbeeld dat aardgas steeds vaker vervangen wordt door warm water? Met speciale warmtepompen en zonneboilers kan het water worden opgewarmd, om daarmee de ruimtes in huis te verwarmen. Dit betekent dat de huidige cv- of hr-ketel uit uw woning verwijderd zal worden.

Tip: momenteel wordt er een subsidie uitgekeerd aan mensen die overstappen op een zonneboiler of een waterpomp. Dit geldt ook voor het gebruik van een hybride waterpomp.

Een energiezuinige en duurzame verwarming

Hoewel het gebruik van warmtepompen nog niet heel gebruikelijk is binnen Nederland, kunt u al wel overwegen om een zonneboiler te laten plaatsen. Een zonneboiler is niet alleen geschikt voor het opwarmen van water voor de verwarming in huis, maar bijvoorbeeld ook voor de warmwatervoorziening in de badkamer en keuken. Ook het laten installeren van een hybride waterpomp in huis kan het overwegen waard zijn. Een hybride waterpomp werkt logischerwijs nog niet volledig met warm water, wat op basis van elektra kan worden opgewarmd.

Voor het installeren van een warmtepomp of zonneboiler kunt u terecht bij onze loodgieters. Wij beschikken over de benodigde kennis en hulpmiddelen om de warmtepomp op een vakkundige wijze voor u te installeren. Zo is de kans op vervelende complicaties minimaal. Als een pomp niet goed zou worden aangesloten, zouden er lekkages op kunnen spelen rondom de pomp.

Andere energiebesparende maatregelen

Niet alleen kunt u de overstap naar een (hybride) waterpomp of een zonneboiler overwegen. Ook is het verstandig om voor een slimme thermostaat in huis te kiezen. Met een slimme thermostaat krijgt u een beter beeld van uw verbruik. Daarbij kunt u de thermostaat op afstand bedienen. Dit is handig als u de thermostaat uit bent vergeten te zetten, toen u in de ochtend naar uw werk vertrok. Andere mogelijkheden zijn het vervangen van enkelglas voor dubbelglas, het aanbrengen van een extra laag isolatiemateriaal, of het laten plaatsen van vloerverwarming door onze loodgieters.

Loodgieter nodig?

  • Taakgerichte aanpak
  • Uistekende service
  • Allround loodgieter
  • 24/7 bereikbaar!

Bekijk de tips van de loodgieter

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?   

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?  

Een verstopping vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Enerzijds is een verstopping vaak lastig zelf op te lossen, anderzijds is het in het ergste geval niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet,...

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

De luchtvochtigheid in de badkamer is een stuk hoger dan in de rest van uw woning. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd schimmels ontstaan in deze ruimte. Lang niet iedereen grijpt direct in bij schimmel in de badkamer. Toch raden wij u aan om schimmel niet te lang...

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Als loodgieter worden wij in de winter regelmatig gebeld door mensen die last hebben van bevroren leidingen. Een vervelend probleem want hierdoor zal er geen water meer uit de kraan op het uiteinde van de leiding komen. Bovendien zal het probleem zich ook niet vanzelf...

Call Now Button