Hoe kan ik een verstopping voorkomen?  

Een verstopping vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Enerzijds is een verstopping vaak lastig zelf op te lossen, anderzijds is het in het ergste geval niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet, douche of gootsteen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om tijdig de hulp van een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter van ons loodgietersbedrijf kan de afvoer onder een hoge druk doorspuiten, waarmee beginnende verstoppingen letterlijk voor u worden opgelost. Naast de hulp die wij u kunnen bieden bij het voorkomen van verstoppingen kunt u de kans op een verstopping zelf ook minimaliseren. Wij geven u graag een aantal tips!

Probeer restafval buiten de afvoer te houden

Verstoppingen zijn doorgaans het gevolg van restafval wat naar de bodem van de afvoer is gezakt en niet langer kan worden meegevoerd door het water in de afvoer. Door het restafval buiten de afvoer te houden is de kans op verstoppingen kleiner. Helaas zal het in geen geval mogelijk zijn om al het restafval buiten de afvoer te houden. Om ook dit beetje restafval uit de afvoer te kunnen verwijderen is het raadzaam om de afvoer eens per twee jaar preventief door onze ontstoppingsdienst door te laten spuiten. Hiermee worden de beginnende verstoppingen letterlijk voor u opgelost.

Natuurlijke middelen

Om een verstopping in uw badkamer te voorkomen, is het van groot belang dat de afvoer van douche, wastafel en bad goed schoon blijven. Dit kun u onder meer doen door soda en azijn op te lossen in kokend water. Laat dit een half uur intrekken en spoel de afvoer vervolgens door met enkel warm water. Verder kunt u in de supermarkt of bij een loodgieter tegenwoordig allerlei ontstoppingsmiddelen kopen. Deze middelen zijn vaak agressief en slecht voor het milieu. Het gebruik van warm water met soda en azijn geniet dan ook de voorkeur.

Hulpmiddelen voor het voorkomen van een verstopping

Er zijn in bouw- en hobbywinkels verschillende hulpmiddelen aan te schaffen die de kans op verstoppingen kleiner maken. Denk bijvoorbeeld aan een zeefje voor de gootsteen in de keuken. Met een zeefje kunt u de etensresten die bij het spoelen van de borden naar de afvoer stromen al vroegtijdig tegenhouden. Ook een bladvanger voor de regenpijpen aan uw woning kan handig zijn. Zo voorkomt u dat bladeren en kleine takjes in uw afvoer stromen tijdens de herfst. Wilt u meer tips over het voorkomen van verstoppingen? Onze ontstoppingsdienst helpt u graag verder!

Loodgieter nodig?

  • Taakgerichte aanpak
  • Uistekende service
  • Allround loodgieter
  • 24/7 bereikbaar!

Bekijk de tips van de loodgieter

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

De luchtvochtigheid in de badkamer is een stuk hoger dan in de rest van uw woning. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd schimmels ontstaan in deze ruimte. Lang niet iedereen grijpt direct in bij schimmel in de badkamer. Toch raden wij u aan om schimmel niet te lang...

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Als loodgieter worden wij in de winter regelmatig gebeld door mensen die last hebben van bevroren leidingen. Een vervelend probleem want hierdoor zal er geen water meer uit de kraan op het uiteinde van de leiding komen. Bovendien zal het probleem zich ook niet vanzelf...

Call Now Button