Welke verzekering dekt welke lekkage?

Lekkage in huis is een probleem dat nogal eens voorkomt. De gevolgen van een waterstroom uit uw badkamer of vanaf het dak kunnen groot zijn. De kosten om dit te verhelpen kunnen daardoor hoog uitpakken. Gelukkig kunt u in sommige gevallen gebruik maken van uw verzekering, mits de problemen buiten uw eigen schuld om zijn ontstaan. Maar welke verzekering vergoedt welke schade?

Opstalverzekering

Een opstalverzekering, ook wel een woonhuisverzekering genoemd, dekt schade aan vastzittende spullen in huis. Bij koophuizen bent u verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Bij appartementen sluit de Vereniging van Eigenaar deze voor het gehele complex af. Onder deze verzekering vallen objecten als de leidingen, de cv-ketel en het sanitair.

Wat valt er onder de opstalverzekering?

Schade door lekkage vanaf het dak, de dakgoot of een bovengrondse afvoerpijp zijn voorbeelden van schade die mogelijk worden vergoed bij dit type verzekering. Daarbij is het wel goed om te weten dat reparatiekosten voor het dak en de goot in de meeste gevallen niet worden vergoed.

Ook vriesschade aan de centrale verwarming of waterleidingen in uw huis kunnen onder de opstalverzekering vallen. Schade die een lekkage bij uw buren aan uw huis (indien die niet-vrijstaand is) heeft toegediend kan soms worden verhaald via de aansprakelijkheidsverzekering van de betreffende buren.

Inboedelverzekering

Niet vastzittende spullen vallen onder de inboedelverzekering. Daarmee verzekert u spullen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden, zoals meubels, huishoudelijke apparatuur of schilderijen. Ook spullen in de tuin zijn gedekt door de inboedelverzekering.

Wat valt er onder de inboedelverzekering?

Indien de lekkage buiten uw schuld om is ontstaan, wordt schade aan de meeste losse onderdelen van uw huis vergoed. Hierbij kunt u denken aan daklekkage, problemen met de cv-ketel of waterleidingen. Ook schade die is ontstaan tijdens het zoeken naar de oorsprong van de lekkage kan hieronder vallen.

Over vergoedingen van verzekeringen is geen algemene lijn te trekken. Onderling kunnen de verschillen groot zijn, waardoor het handig is om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij voordat u verwacht dat zij garant zullen staan voor lekkageschade.

Loodgieter nodig?

  • Taakgerichte aanpak
  • Uistekende service
  • Allround loodgieter
  • 24/7 bereikbaar!

Bekijk de tips van de loodgieter

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?   

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?  

Een verstopping vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Enerzijds is een verstopping vaak lastig zelf op te lossen, anderzijds is het in het ergste geval niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet,...

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

De luchtvochtigheid in de badkamer is een stuk hoger dan in de rest van uw woning. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd schimmels ontstaan in deze ruimte. Lang niet iedereen grijpt direct in bij schimmel in de badkamer. Toch raden wij u aan om schimmel niet te lang...

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Als loodgieter worden wij in de winter regelmatig gebeld door mensen die last hebben van bevroren leidingen. Een vervelend probleem want hierdoor zal er geen water meer uit de kraan op het uiteinde van de leiding komen. Bovendien zal het probleem zich ook niet vanzelf...

Call Now Button