Wat kun je zelf doen tegen lekkage

Lekkage heb je liever niet in je huis. Je doet er daarom goed aan om bij een lekkage zo snel mogelijk een loodgieter langs te laten komen. De loodgieter kan de lekkage verhelpen en daarmee voorkomen dat de lekkage zich kan uitbreiden naar andere plekken. Voordat een lekkage is ontstaan kun je zelf echter ook al ter preventie iets ondernemen.

Beschadigingen

Je kan zelf je huis controleren op beschadigingen, om zodoende lekkage een stap voor te zijn. Veel voorkomende plekken waar lekkage kan ontstaan zijn het dak, kijk goed uit naar gaten of kieren waardoor water kan stromen. Ook de regenpijp is een belangrijk punt voor controle, is deze vrij van vuil? Zijn de dakgoten ook vrij van blaadjes en andere zaken die het water kunnen tegenhouden? Hierdoor kan water dat op het dak terecht komt snel worden weggevoerd.

Wat kan een loodgieter doen?

Wil je er zeker van zijn dat je geen lekkage krijgt, dan kun je ter preventie een loodgieter vragen om eens in de zoveel tijd langs te komen. Dit kan bijvoorbeeld op basis van een contract met een jaarlijks controlemoment erin. De loodgieter controleert waterleidingen intensief op gebreken en (potentiële) breuken of scheurtjes.

De hoofdkraan

Om lekkage te voorkomen in een periode dat je niet thuis bent, zoals een vakantie, is het belangrijk om te weten waar de hoofdkraan van je huis zich bevindt. Deze kun je van te voren goed afsluiten, zodat je zeker weet dat er tijdens de periode van afwezigheid geen lekkage kan plaatsvinden/ontstaan.

Condensvorming tegengaan

In een vochtige ruimte is het belangrijk een goed ventilatiesysteem te hebben. De condens die ontstaat uit waterdamp na het koken of douchen, moet zo snel mogelijk weer worden afgevoerd. Langdurige vocht zorgt voor de aantasting van muren en kan zodoende zorgen voor lekkage via wand- of vloertegels.

Loodgieter nodig?

  • Taakgerichte aanpak
  • Uistekende service
  • Allround loodgieter
  • 24/7 bereikbaar!

Bekijk de tips van de loodgieter

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?   

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?  

Een verstopping vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Enerzijds is een verstopping vaak lastig zelf op te lossen, anderzijds is het in het ergste geval niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet,...

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

De luchtvochtigheid in de badkamer is een stuk hoger dan in de rest van uw woning. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd schimmels ontstaan in deze ruimte. Lang niet iedereen grijpt direct in bij schimmel in de badkamer. Toch raden wij u aan om schimmel niet te lang...

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Als loodgieter worden wij in de winter regelmatig gebeld door mensen die last hebben van bevroren leidingen. Een vervelend probleem want hierdoor zal er geen water meer uit de kraan op het uiteinde van de leiding komen. Bovendien zal het probleem zich ook niet vanzelf...

Call Now Button