Hulp bij het vervangen van een douchekop

Onze loodgieters zijn ervaren op het gebied van sanitair. Een van de werkzaamheden op het gebied van sanitair is het vervangen van een douchekop. Als het water in uw douche alle kanten opspuit, heeft u waarschijnlijk te maken met een lekkende douchekop. Dit probleem kan verschillende oorzaken en dus ook oplossingen hebben.

Verkalking verhelpen

Als de gaatjes van de douchekop dicht zijn gaan zitten door kalk, kunt u de douchekop het best een nacht in een emmer met azijn en water laten staan. Mogelijk werkt de douchekop nu weer naar behoren en kunt u deze blijven gebruiken.

Douchekop vervangen

Mocht het ontkalken niet helpen, dan is het aan te raden om uw douchekop te vervangen. Dit kunt u makkelijk zelf doen. Draai allereerst de douchekop met de hand van de waterslang. Zorg er vervolgens voor dat u ook het ringetje bovenin de slang eruit haalt. Deze is met de hand te verwijderen, maar u kunt ook een langwerpig voorwerp als een schroevendraaier gebruiken om het ringetje eruit te wippen. Vaak worden nieuwe ringetjes, die zorgen voor afsluiting tussen de slang en de kop, geleverd bij een nieuwe douchekop.

Als u de oude douchekop en het ringetje heeft verwijderd, plaats u het nieuwe ringetje in de slang. Daarna draait uw de douchekop op de slang. Zet tot slot de kraan open om te kijken of de douche goed werkt en of er geen water uit de slang of de douchekop lekt.

Doucheslang lekt

Als blijkt dat niet de douchekop, maar de slang lekt, is deze aan vervanging toe. Ook een nieuwe slang kunt u zelf makkelijk plaatsen. Wel is deze vaak iets vaster gemonteerd, dus kunt u het best een waterpomptang gebruiken om de slang los te draaien van de kraan en de douchekop. Vervang de ringetjes aan de boven- én onderkant en breng de nieuwe slang aan.

Loodgieter nodig?

  • Taakgerichte aanpak
  • Uistekende service
  • Allround loodgieter
  • 24/7 bereikbaar!

Bekijk de tips van de loodgieter

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?   

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?  

Een verstopping vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Enerzijds is een verstopping vaak lastig zelf op te lossen, anderzijds is het in het ergste geval niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet,...

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

De luchtvochtigheid in de badkamer is een stuk hoger dan in de rest van uw woning. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd schimmels ontstaan in deze ruimte. Lang niet iedereen grijpt direct in bij schimmel in de badkamer. Toch raden wij u aan om schimmel niet te lang...

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Als loodgieter worden wij in de winter regelmatig gebeld door mensen die last hebben van bevroren leidingen. Een vervelend probleem want hierdoor zal er geen water meer uit de kraan op het uiteinde van de leiding komen. Bovendien zal het probleem zich ook niet vanzelf...

Call Now Button