Hoe gaat een loodgieter nou precies te werk?

Voor allerlei mankementen en problemen in uw huis kunt u gebruik maken van de diensten van loodgieters. Maar wanneer heeft u een loodgieter nodig? Hoe gaat hij te werk? En hoe vindt u een geschikte loodgieter? Die vragen worden hieronder beantwoord.

Wanneer heb ik een loodgieter nodig?

Als u een probleem in huis, bijvoorbeeld een kapotte afvoer of een gestokte cv-ketel, niet zelf kan verhelpen, kunt u gebruik maken van de diensten van een loodgieter. Maar ook bij minder dagelijkse moeilijkheden, zoals een verbouwing van de keuken of badkamer, kunt u een loodgieter inschakelen. Tevens kunnen zij hun specialismen inzetten om uw te adviseren bij het aanschaffen of vernieuwen van producten, zoals sanitair in het algemeen of specifieke onderdelen als bijvoorbeeld een nieuwe douchecabine.

Hoe gaat een loodgieter te werk?

Een betrouwbare en erkende loodgieter zal werken aan de hand van voorschriften en werktekeningen. Hij heeft kennis van de producten en de specificaties van de verschillende onderdelen en maakt gebruik van het juiste gereedschap om werk op maat te leveren. Hierbij maken loodgieters gebruik van technieken als snijden, buigen, meten en verbinden. Een loodgieter is dus een manusje van alles en daardoor is hij erg nuttig in het dagelijkse onderhoud van huizen.

Taken

Het takenpakket van een loodgieter is groot en divers. Hieronder vallen onder meer het monteren en installeren van water- en gasleidingen, verwarmingsinstallaties zoals de cv-ketel, sanitair, eventueel riolering en nog veel meer. Ook kan een loodgieter onderhoud verrichten aan al deze onderdelen van uw woning.

Sanitair

Een loodgieter kan u helpen bij het aanleggen, onderhouden en repareren van alle sanitaire voorzieningen in uw huis. Hieronder vallen bijvoorbeeld verwarmingssystemen, watertanks en toiletten.

Lekkage

Als u last heeft van een lekkage in uw huis, is het vaak lastig om dit zelf op te lossen. Een loodgieter kan u hierbij helpen, doordat hij over de kennis en het gereedschap beschikt om het waterprobleem op te lossen. Ook bij lekkages vanaf het dak kan een loodgieter u helpen.

Leidingen

De leidingen in uw huis moeten goed worden onderhouden, voordat ze beschadigd raken. Een loodgieter kan voor u controleren of alle leidingen in de muur nog goed zitten en indien nodig kan hij onderhoud verrichten. Ook is hij in staat om een beschadigde of lekkende leidingen voor u te repareren.

Vochtbestrijding

Als u last heeft van vocht of zelfs schimmel in uw huis, kan een loodgieter u helpen om dit te bestrijden. In sommige gevallen moet dit met spoed gebeuren om schade aan uw woning te voorkomen. In overleg kunt u vaak op zeer korte termijn gebruik maken van de diensten van een loodgietersbedrijf, al zal dit de kosten voor u wel doen stijgen.

Verwarming

Als u door een storing in de cv-ketel geen warm water meer heeft of als de verwarming in het algemeen niet meer werkt, staan loodgieters voor u klaar om dit op te lossen. Binnen enkele minuten kunnen zij aan de hand van de aangegeven foutmelding zorgen dat u weer warm kan douchen.

Kleinere werkzaamheden

Als u een verstopping in huis wilt verhelpen of een aanpassing wil doen in uw badkamer door bijvoorbeeld nieuwe kitranden of een nieuwe douchekop aan te brengen, kunt u gebruik maken van een loodgieter. In het geval van kleinere werkzaamheden kan hij u adviseren, maar hij kan dit werk ook voor u verrichten. In overleg is dus veel mogelijk.

Hoe vind ik een loodgieter?

Internet

Op internet bieden talloze loodgieters hun diensten aan. Het vergelijken van de websites is een goede manier om een keuze te maken. Hierbij kunt u letten op de keurmerken en certificaten waarover het bedrijf of het individu beschikt. Op die manier kunt u weten of u met een erkende partij te maken heeft. In een telefonisch gesprek kunt u altijd naar specifieke informatie en de mogelijkheden vragen.

Bij u in de buurt

Bij u in de buurt zult u ook ongetwijfeld een loodgietersbedrijf kunnen vinden. Hierbij kunt u gebruik maken van advertenties om te kijken in welke diensten dit bedrijf gespecialiseerd is en of dit aansluit bij het probleem dat u wilt verhelpen. Het kan handig zijn om raad te vragen aan een vriend of kennis, zodat u weet dat deze loodgieters goed werk leveren.

Offerte

Vaak kunt u bij een loodgietersbedrijf vrijblijvend een offerte aanvragen. Hierin zal vaak een prijsaanduiding worden gegeven. Dit is zeker aan te raden bij grote hoeveelheden werk, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.


 

Loodgieter nodig?

  • Taakgerichte aanpak
  • Uistekende service
  • Allround loodgieter
  • 24/7 bereikbaar!

Bekijk de tips van de loodgieter

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?   

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?  

Een verstopping vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Enerzijds is een verstopping vaak lastig zelf op te lossen, anderzijds is het in het ergste geval niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet,...

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

De luchtvochtigheid in de badkamer is een stuk hoger dan in de rest van uw woning. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd schimmels ontstaan in deze ruimte. Lang niet iedereen grijpt direct in bij schimmel in de badkamer. Toch raden wij u aan om schimmel niet te lang...

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Als loodgieter worden wij in de winter regelmatig gebeld door mensen die last hebben van bevroren leidingen. Een vervelend probleem want hierdoor zal er geen water meer uit de kraan op het uiteinde van de leiding komen. Bovendien zal het probleem zich ook niet vanzelf...

Call Now Button