Geen warm water in de leidingen?

Er is niets zo vervelend als een koude douche. Als er bij u thuis geen warm water meer uit de leidingen stroomt, is de kans groot dat er iets fout zit in de cv-ketel. Onze cv-monteurs kunnen hierbij hulp bieden. Hieronder staan een aantal problemen beschreven die u eigenhandig of met onze inbreng kunt oplossen.

Probleem verhelpen

Wat u allereerst kunt doen, is het schermpje van de cv-ketel checken. In de meeste gevallen toont deze een foutcode, waarvan de oplossing in de handleiding staat. Indien er geen code wordt getoond, helpt het mogelijk om de cv-ketel opnieuw op te starten. Dit doet u door de stekker uit het stopcontact te trekken en deze er na enkele minuten wachten weer in te steken. Als dit niet helpt, is het aan te raden om de hulp van een specialist in te schakelen.

Koolmonoxide

In het ergste geval heeft u te maken met een koolmonoxidelek, waarbij een zeer gevaarlijk en reukloos gas vrijkomt. Dit probleem ontstaat doordat de ketel niet goed is afgesteld. Om dit te voorkomen, kunt u de cv-ketel het best laten afstellen door een professionele monteur. Ook kunt u een koolmonoxidemeter aanschaffen, die u in geval van nood zal alarmeren.

Probleem met radiator

Een tikkende radiator kan duiden op een probleem met te veel lucht in de leidingen. Doordat er minder ruimte overblijft voor water, zal de radiator minder goed opwarmen. Dit kunt u oplossen door deze te laten ontluchten met hulp van een specialist.

Waterniveau

Als de ketel aangeeft dat de druk te laag is, kunt u het waterniveau aanvullen met kraanwater om de cv-ketel weer te laten functioneren. Mogelijk zakt de druk weer snel. Dan zou er wel eens sprake kunnen zijn van lekkage. In dit geval is het aan te raden om een loodgieter in te schakelen.

Loodgieter nodig?

  • Taakgerichte aanpak
  • Uistekende service
  • Allround loodgieter
  • 24/7 bereikbaar!

Bekijk de tips van de loodgieter

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?   

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?  

Een verstopping vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Enerzijds is een verstopping vaak lastig zelf op te lossen, anderzijds is het in het ergste geval niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet,...

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

De luchtvochtigheid in de badkamer is een stuk hoger dan in de rest van uw woning. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd schimmels ontstaan in deze ruimte. Lang niet iedereen grijpt direct in bij schimmel in de badkamer. Toch raden wij u aan om schimmel niet te lang...

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Als loodgieter worden wij in de winter regelmatig gebeld door mensen die last hebben van bevroren leidingen. Een vervelend probleem want hierdoor zal er geen water meer uit de kraan op het uiteinde van de leiding komen. Bovendien zal het probleem zich ook niet vanzelf...

Call Now Button