Bestrijden van schimmel rond het bad

Het gevaar van schimmel in de badkamer dreigt altijd, zeker als u een bad heeft. Als de omgeving te vochtig wordt, kan dit lelijke plekken rond uw badkuip of op uw muur opleveren. Omdat schimmel slecht is voor uw gezondheid is het goed om dit probleem te voorkomen of snel aan te verhelpen. Gelukkig is het niet zo moeilijk om te zorgen dat de muren van uw badkamer niet bederven.

Schimmel kan bestreden worden door de badkamer goed door te luchten. Er zijn twee mogelijkheden om dit te doen:

Luchten

De eerste mogelijkheid is het openzetten van een raam of deur na het nemen van een bad of douche. Zo wordt de badkamer op een natuurlijke manier geventileerd. Ook een rooster in het raam kan helpen.

Ventilator

Als een natuurlijk ventilatiesysteem niet past bij uw badkamer, kunt u ervoor kiezen om een mechanische ventilator te laten installeren. Deze zorgt ervoor dat de vochtige lucht naar buiten wordt geleid, waardoor uw badkamer sneller droog is en schimmel dus niet de kans krijgt om te groeien. Een badkamerventilatie is te koop bij de meeste bouwwinkels of via internet. Uw plaatselijke loodgietersbedrijf kan u op de juiste weg helpen.

Schimmel verwijderen

Als u niet heeft kunnen voorkomen dat er schimmel in uw badkamer is ontstaan, is het zaak om het probleem snel aan te pakken. Daarbij is het goed om vooraf te weten dat u nooit met een droge doek of borstel aan de schimmel moet zitten. Dan zal het zich alleen maar verspreiden.

Wat u wel kunt doen, hangt af van de plek waar de schimmel zich bevindt. Los van de commerciële middelen tegen schimmel die in verschillende winkels verkrijgbaar zijn, zijn er twee opties om schimmel aan te pakken.

Plafond of muur

Schimmel op het plafond of op de muur kunt u verwijderen met een oplossing van zes tot tien gram soda en één liter water. Breng dit aan op de schimmelplek, wacht een moment om het in te laten trekken en verwijder de schimmel vervolgens met een harde borstel.

Kitranden

Schimmel op de kitranden kunt u aanpakken met een oplossing van 25 milliliter bleek of chloor en één liter water. Nadat u met het oog op schadelijke dampen het raam open heeft gezet, kunt u de schimmelplek bespuiten met bijvoorbeeld een plantenspuit. Daarna moet het bleekwater minimaal twee uur intrekken. Indien het probleem niet is verholpen, is het aan te raden om de hulp van een specialist in te schakelen.

Loodgieter nodig?

  • Taakgerichte aanpak
  • Uistekende service
  • Allround loodgieter
  • 24/7 bereikbaar!

Bekijk de tips van de loodgieter

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?   

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?  

Een verstopping vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Enerzijds is een verstopping vaak lastig zelf op te lossen, anderzijds is het in het ergste geval niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet,...

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

De luchtvochtigheid in de badkamer is een stuk hoger dan in de rest van uw woning. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd schimmels ontstaan in deze ruimte. Lang niet iedereen grijpt direct in bij schimmel in de badkamer. Toch raden wij u aan om schimmel niet te lang...

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Als loodgieter worden wij in de winter regelmatig gebeld door mensen die last hebben van bevroren leidingen. Een vervelend probleem want hierdoor zal er geen water meer uit de kraan op het uiteinde van de leiding komen. Bovendien zal het probleem zich ook niet vanzelf...

Call Now Button