Badkamer verbouwen om schimmelgroei tegen te gaan

Een van de grote risico’s van een lekkage binnen uw woning, is dat er waterschade aan uw ruimtes ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage aan uw sanitaire voorzieningen in de badkamer. Het vocht sijpelt hierbij uit de leidingen of afvoer van uw toilet, gootsteen of douche, om vervolgens in de badkamer te trekken. Hier zorgt het vocht voor schimmelgroei op uw muren of vloeren, rottende houten kastjes, enzovoorts. Reden genoeg om een dergelijke waterschade zo goed mogelijk tegen te gaan! Het is immers geen fijn gezicht, dat er schimmels op uw muren of voegen tussen tegels groeien. Daarbij is dit bepaald niet hygiënisch. In dit artikel vertelt onze loodgieter u meer over de mogelijkheden die u heeft.

Lekkages voorkomen met een renovatie

Om de kans op schimmelgroei in de badkamer zo klein mogelijk te maken, is het raadzaam om de badkamer eens in de zoveel jaar te renoveren. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de leidingen onder uw vloer zijn gaan lekken, waarbij het vocht in uw vloer zal trekken. Dit merkt u pas op het moment dat de waterschade al ontstaan is. Door de badkamer te renoveren kunt u dergelijke lekkages laten verhelpen.

Ook kan onze loodgieter u bij een badkamerrenovatie meer vertellen over de mogelijkheden die u heeft, om nieuwe lekkages te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een andere indeling van de badkamer, het vervangen van oude leidingen of sanitaire voorzieningen, enzovoorts. Het renoveren van de badkamer maakt het een feestje om iedere ochtend of avond een frisse douche te nemen.

Onderhoud aan de badkamer uit laten voeren

Niet alleen is het verstandig om de badkamer eens per zoveel jaar te renoveren. Ook het uitvoeren van onderhoud aan uw sanitair is van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig doorspuiten van de afvoer in de badkamer. Het doorspuiten van de afvoer voorkomt dat de douchebak overloopt. Bij het overlopen van de douchebak kan er vocht in de vloer trekken. Iets wat logischerwijs ook voor schimmelgroei in de badkamer kan zorgen!

Meer weten over het voorkomen of bestrijden van schimmelgroei in de badkamer? Vraag onze loodgieters in dat geval om advies!

 

Loodgieter nodig?

  • Taakgerichte aanpak
  • Uistekende service
  • Allround loodgieter
  • 24/7 bereikbaar!

Bekijk de tips van de loodgieter

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?   

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?  

Een verstopping vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Enerzijds is een verstopping vaak lastig zelf op te lossen, anderzijds is het in het ergste geval niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet,...

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

De luchtvochtigheid in de badkamer is een stuk hoger dan in de rest van uw woning. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd schimmels ontstaan in deze ruimte. Lang niet iedereen grijpt direct in bij schimmel in de badkamer. Toch raden wij u aan om schimmel niet te lang...

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Als loodgieter worden wij in de winter regelmatig gebeld door mensen die last hebben van bevroren leidingen. Een vervelend probleem want hierdoor zal er geen water meer uit de kraan op het uiteinde van de leiding komen. Bovendien zal het probleem zich ook niet vanzelf...

Call Now Button