6 redenen waarom het verstandig is een professionele loodgieter in te huren

Een goed en erkend loodgietersbedrijf is in elke regio wel te vinden. Maar waarom zou u gebruikmaken van hun diensten? Een lekkage verhelpen of de riolering ontstoppen lijken klusjes die u zelf wel kunt, maar toch is het in sommige gevallen verstandig om een professionele loodgieter in te huren. Hieronder zes redenen waarom.

#1: Een loodgieter is een professional

Het vak van loodgieter is een ambacht. Een loodgieter werkt met professioneel gereedschap en heeft ook de kennis om hiermee om te gaan. Hij weet wanneer hij welke sleutel moet gebruiken en snapt bovendien wat het inhoudt om met gevoelig materiaal te werken. Hierdoor kan hij doelgericht te werk gaan, waardoor uw probleem snel en zorgvuldig verholpen kan worden. U kunt rekenen op een goed contact, waarbij de loodgieter zich als een professional zal gedragen en u en uw huis zal respecteren. Ook in geval van spoed staat een loodgieter voor u klaar.

#2: Een loodgieter ziet het hele plaatje

De oorsprong van problemen als lekkage is vaak moeilijk op te sporen. Een loodgieter weet waar hij moet zoeken en kan de lekkage wegnemen, voordat de schade toeneemt. Een loodgieter heeft niet alleen verstand van sanitaire voorzieningen, maar snapt het hele plaatje van leidingen, verwarmingen en ketels in uw huis. Hierdoor heeft hij het overzicht en kan hij verder kijken dan de oppervlakte om te zien waar de echte oorzaak van een probleem zit. Dit pakt hij vervolgens in de kern aan.

#3: Een loodgieter levert duurzaam werk

Een loodgieter denkt in langdurige oplossingen. Hij zorgt er niet alleen voor dat een probleem als verstopping voor de korte termijn wordt verholpen, maar helpt u ook om te voorkomen dat het probleem later weer opspeelt. Hij kan u zelfs helpen door eens in de zoveel tijd een inspectie te houden of hij kan u tips geven voor het onderhoud van uw woning. Hierdoor is de uitkomst duurzamer dan wanneer een niet-professional voor een tijdelijke oplossing zou zorgen. Die kan later toch niet geschikt blijken of het probleem juist alleen maar verergeren.

#4: Weinig onvoorziene kosten

De kosten van het inhuren van een loodgieter zijn vaak vooraf zichtbaar door het opvragen van een offerte. De kosten zullen afhangen van de werkzaamheden, maar door vooraf te overleggen komt u nooit voor onvoorzien hoge kosten te staan. Door die zekerheid kunt u van te voren inschatten in welke vorm u gebruik wilt maken van de diensten van een loodgieter.

#5: Een loodgieter maakt geen onnodige schade

Als u zelf gaat sleutelen, bestaat de kans dat er extra schade ontstaat, waardoor het probleem verergert en de kosten niet door de verzekering zullen worden gedekt. Reparatie door een loodgieter wordt ook niet altijd gedekt. Eventuele schade die is ontstaan in de zoektocht naar het probleem wordt in veel gevallen wél vergoed. Schade van lekkage en andere problemen worden, indien het probleem buiten uw schuld om is ontstaan, vaak ook gedekt.

#6: Met een loodgieter loopt u minder risico’s

Een loodgieter weet wat hij doet en pakt het probleem aan, zonder dat hij het risico loopt om de situatie te verergeren. Hij begeeft zich op bekkend terrein en kan een probleem vaak snel verhelpen, waardoor de lasten voor u beperkt worden. U hoeft zelf niet onder uw huis naar de riolering te zoeken, omdat u gebruik kan maken van een vakman. Indien u gebruik maakt van de diensten van een erkende loodgieter, kunt u ervan uitgaan dat zijn werk duurzaam, veilig en betrouwbaar is. Kortom, met een loodgieter loopt u minder risico’s in uw huis.

Loodgieter nodig?

  • Taakgerichte aanpak
  • Uistekende service
  • Allround loodgieter
  • 24/7 bereikbaar!

Bekijk de tips van de loodgieter

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?   

Hoe kan ik een verstopping voorkomen?  

Een verstopping vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Enerzijds is een verstopping vaak lastig zelf op te lossen, anderzijds is het in het ergste geval niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet,...

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

Hoe kunt u schimmelvorming in de badkamer verhelpen?

De luchtvochtigheid in de badkamer is een stuk hoger dan in de rest van uw woning. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd schimmels ontstaan in deze ruimte. Lang niet iedereen grijpt direct in bij schimmel in de badkamer. Toch raden wij u aan om schimmel niet te lang...

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Bevroren leidingen ontdooien en voorkomen

Als loodgieter worden wij in de winter regelmatig gebeld door mensen die last hebben van bevroren leidingen. Een vervelend probleem want hierdoor zal er geen water meer uit de kraan op het uiteinde van de leiding komen. Bovendien zal het probleem zich ook niet vanzelf...

Call Now Button